Veřejná zakázka: Oprava věžičky na budově Gymnázia Český Brod

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 4207
Systémové číslo: P19V00000285
Datum zahájení: 01.03.2019
Nabídku podat do: 14.03.2019 09:00
Registr smluv: přejít na smlouvu

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Oprava věžičky na budově Gymnázia Český Brod
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Tato VZMR řeší klempířskou opravu pokrytí věžičky budovy Gymnázia Český Brod. Vzhledem k časové degradaci stávajícího oplechování (zinkový plech) je nutné provést kompletní oplechování nové, které bude přesnou replikou původního krytí s využitím Cu plechu. Zároveň tak bude odstraněn havarijní stav. Ve zkorodovaném plechu, vznikly otvory, kterými proniká atmosférická voda do dřevěné konstrukce věže. Protože byly po celou dobu bez údržby, nezbývá nic jiného, než provést výměnu celého oplechování.
Věžička je důležitým architektonickým prvkem budovy gymnázia i dominantou památkové zóny města Český Brod. Je členitá a je na ní použito velké množství konstrukčních zdobných prvků, ale také drobné ozdoby, které odpovídají pozdní secesi. Práce bude nutné provést nejen na střeše věžičky, ale také na jejích bocích. Součástí věže je také nainstalovaný systém funkčních věžních hodin s dominantním ciferníkem. (Hodiny nejsou předmětem zakázky) Je nutná stavba lešení a součinnost uměleckých klempířů a externí pokrývačské firmy, která v rámci aktuálně probíhající výměny střešní krytiny v rámci OPŽP může poskytnout součinnost (lešení).
Vše zůstane i po této neinvestiční akci, ke které již bylo vydáno souhlasné závazné stanovisko památkářů, bez rušivého zásahu do památkové hodnoty objektu budovy Gymnázia Český Brod v památkové zóně města Český Brod. Proto bude celá akce pod supervizí NPÚ, územní odborné pracoviště Středních Čech, se sídlem v Praze. Charakter stavby vyžaduje, aby celou její realizaci měla ve výhradní kompetenci odborná, atestovaná firma, která bude garantovat i všechny záležitosti dodržení pravidel BOZP. Upozorňujeme, že některé práce na této zakázce mohou mít charakter uměleckého díla. Proto vyžadujeme od firem, které se budou o zakázku ucházet, portfolio jejich předchozích zakázek a kladné reference.
Práce na výrobě repliky stávajícího oplechování může provést pouze firma, která má dostatek zkušeností a dobré reference v oboru umělecké klempířství. Jiný způsob opravy než odborné sejmutí jednotlivých dosluhujících plechů bez poškození a výroba absolutně přesné repliky v odborné dílně není možný. Demontáž původního a instalace nového, replikovaného oplechování bude probíhat ve výšce i nad úrovní ostatní střechy. Musí být proto postaveno lešení a pracovníci firmy musejí být atestovanými lezci.
V tuto chvíli již na škole probíhají v rámci projektu „Snížení energetické náročnosti budovy Gymnázia Český Brod“ řádně povolené stavební práce podle projektové dokumentace, ke které bylo vydáno stavební povolení v srpnu 2017. Také k současným realizacím v rámci tohoto projektu již bylo vydáno několik závazných stanovisek orgánu NPÚ (okna, komíny, střecha atd.).
Nové oplechování věžičky Cu plechem musí proběhnout jako samostatná akce ještě před ukončením prací z projektu OPŽP (nová střešní krytina z bobrovek s Cu oplechováním).
Detailní informace o předmětu plnění Veřejné zakázky obsahuje závazný návrh smlouvy na plnění Veřejné zakázky, krycím listu rozpočtu, půdorys a sondy (přílohy č. 5 až 7 této zadávací dokumentace).

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: VZMR s uveřejněním výzvy
  • Režim veřejné zakázky: VZ malého rozsahu
  • Předpokládaná hodnota: 2 321 000 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Gymnázium, Český Brod, Vítězná 616
  • IČO: 48665967
  • Poštovní adresa:
    Vítězná 616
    282 27 Český Brod

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
Kancelář
Gymnázium
Vítězná 616
282 01 Český Brod

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky