Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vybudování a modernizace odborných a jazykových učeben včetně zajištění bezbariérovosti a rekonstrukce vnitřní konektivity školy – SŠLV Odolena Voda – TDS a koordinátor BOZP
Odesílatel Miroslav Maršoun
Organizace odesílatele Střední škola letecké a výpočetní techniky, Odolena Voda, U Letiště 370 [IČO: 61389480]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.05.2023 12:30:54
Předmět Podání vysvětlení k veřejné zakázce

Na základě žádosti, podáváme bližší informace, které objasní zadávací podmínky na akci “Vybudování a modernizace odborných a jazykových učeben včetně zajištění bezbariérovosti a rekonstrukce vnitřní konektivity školy – SŠLV Odolena Voda – TDS a koordinátor BOZP”.
Předpokládaná hodnota 206.611,57, - Kč bez DPH se neodvíjí od předpokládané hodnoty investičních nákladů rekonstrukce budovy 16mil. Kč bez DPH, ale od ceny stavebních prací a úprav v celkové hodnotě 6 mil. Kč bez DPH. Ostatní výdaje jsou zaměřeny na vybavení učeben a nákupu učebních pomůcek, popř. opravy či výměna stávajícího zařízení.
Veškeré stavební úpravy se budou provádět zejména v době hlavních prázdnin či vedlejších prázdnin, aby byla zachována výuka na škole v rozsahu cca 7 měsíců v průběhu června až září, popř. února a března v letech 2024-2025, tzn., že se výrazně zkrátí každodenní činnost odborníka vykonávající TDS jak na staveništi, tak i mimo.
Zároveň musím uvést vyjádření příslušně místního stavebního úřadu, který na základě naší žádosti rozhodl a potvrdil, že specifikace stavebních úprav naplní ustanovení § 103 odst. 1 písm. d) stavebního zákona, tzn. že se nebude jimi zasahovat do nosných konstrukcí stavby, nebude se jimi měnit vzhled stavby ani způsob užívání stavby, nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí a jejich provedení nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby, tedy nevyžadují ve smyslu daného ustanovení stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu.

Vzhledem k uvedeným skutečnostem považujeme cenu VŘ za opodstatněnou a konečnou.