Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Realizace Programu rozvoje cestovního ruchu ve Středočeském kraji na období 2024–2030 - opakování
Odesílatel Gabriela Puršlová
Organizace odesílatele Středočeský kraj [IČO: 70891095]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 16.02.2023 08:42:59
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel tímto sděluje následující vysvětlení zadávacích podmínek vztahující se k veřejné zakázce malého rozsahu na akci: „Realizace Programu rozvoje cestovního ruchu ve Středočeském kraji na období 2024–2030“

Dotaz č.1:
Zpracováváním strategických plánů cestovního ruchu se zabývají zejména konzultantské společnosti a rozvojové agentury zaměřené na regionální rozvoj a cestovní ruch. - Ty však cestovní ruch samotný přímo neřídí, neboli nemají status „organizace či firmy cestovního ruchu“. Znamená Vaše podmínka, že poradenské společnosti, resp. jejich experti nemohou zastávat funkci vedoucího nebo člena projektového týmu?

Odpověď:
Ne. Zadavatel v zadávací dokumentaci k veřejné zakázce malého rozsahu ustanovil, že „požaduje, aby tým dodavatele byl složen z jednotlivců, kteří mají zkušenost s tvorbou strategických dokumentů pro vyšší územní celky a veřejnoprávní organizace, s veřejnými konzultacemi a zapojováním klíčových aktérů. Členové týmu musí mít rozsáhlou a dlouhodobou praktickou zkušenost v oblasti strategického destinačního managementu v cestovním ruchu. Účastník musí doložit, že pro plnění veřejné zakázky má k dispozici minimálně jednu osobu splňující požadavky na pozici:
• vedoucí projektového týmu – VŠ vzdělání, praxe minimálně 5 let v řídící funkci organizace či firmy cestovního ruchu vytvářející a realizující strategické plány oblasti cestovního ruchu
a minimálně jednu osobu splňující požadavky na pozici:
• člen projektového týmu – VŠ vzdělání, praxe minimálně 3 roky v organizaci cestovního ruchu vytvářející a realizující strategické plány v oblasti cestovního ruchu“.
Z výše uvedeného vyplývá, ze Zadavatel požaduje, aby osoba, která bude ustanovena jako vedoucí projektového týmu, měla vysokoškolské vzdělání, disponovala minimálně pětiletou zkušeností s vedením týmu pracovníků na řídící pozici a rovněž měla rozsáhlou a praktickou zkušenost s vytvářením strategických plánů v oblasti cestovního ruchu. Tyto zkušenosti mohou být jak v organizacích nebo firmách, působících v oblasti cestovního ruchu či destinačního managementu, tak i v organizacích nebo firmách, zabývajících se strategickým plánováním pro sektor veřejné správy na úrovni vyšších územních celků či veřejnoprávní organizace.

Dotaz č.2:
Naopak „organizace či firmy cestovního ruchu“ jsou zřídkakdy zaměřeny na strategické plánování, jakožto poskytovanou službu – znamená Vaše podmínka tedy to, ŽE člověk mající praxi v „organizaci či firmě cestovního ruchu“, která plány v oblasti cestovního ruchu pouze realizuje (např. v rámci destinační organizace), ale nevytváří, rovněž nemůže zastávat funkci vedoucího nebo člena projektového týmu?

Odpověď:
Ano. Jak bylo uvedeno výše osoba, která nemá rozsáhlé a praktické zkušenosti z vytváření strategických dokumentů v oblasti cestovního ruchu a/nebo pro sektor veřejné správy na úrovni vyšších územních celků či veřejnoprávní organizace, ale pouze praktickou zkušenost s jejich naplňováním, nemůže být uchazečem ustanovena jako vedoucí projektového týmu. Může však zastávat pozici člena projektového týmu.

Zadavatel vzhledem k povaze dotazu neprodlužuje lhůtu pro podání nabídek. Tato zůstává do 2. 3. 2023 do 13 hod.