Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ICT technika 2021
Odesílatel Stanislav Lidinský
Organizace odesílatele Gymnázium Joachima Barranda, Beroun, Talichova 824 [IČO: 47558407]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 15.11.2021 16:07:21
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení,
děkujeme Vaší firmě za zájem o účast ve výběrovém řízení. Odpovídám na Vaše dva dotazy:
1) Vámi navrhovaná kombinace portů není v souladu s technickou specifikací, proto nelze Váš návrh řešení akceptovat. Věříme, že dokážete nabídnout takový produkt, který bude technické specifikaci vyhovovat. Poptáváme notebook, který bude co nejlépe vyhovovat náročné práci pedagoga i s ohledem na specifika distanční výuky. Máme opakovanou zkušenost, že individuální požadavky některých kolegů na připojení periferií prostřednictvím USB k pracovnímu notebooku jsou na počtu čtyři a vyšším. Efektivní práce pedagoga s notebookem obnáší dle podmínek v učebně / kabinetu / při přípravě / na videokonferenční výuce z domova současné připojování externího harddisku, grafického tabletu, USB mikrofonu, vizualizéru, mobilu, myši, měřící techniky, robotiky, interaktivní tabule a jiných.
2) Požadavek na USB hub pro monitor prosím chápejte dle Vašeho vyjádření jako „LCD s implementovanou dokovací stanicí“. Účelem je mj. pomocí RJ-45 zapojit monitory do školní LAN kabelové infrastruktury tak, aby bylo toto síťové připojení dostupné notebookům připojeným k monitoru pomocí USB-C i v případě výpadku bezdrátové sítě. Ve specifikaci jsem tento náš požadavek formuloval v řádku pro kompatibilitu: „(…LCD monitor…) plně kompatibilní s nabízenými notebooky (specifikovanými na řádcích 7-28 této tabulky) pro napájení, připojení k LAN, připojení periferií a přenos dat.“
S pozdravem
Zbyněk Hamerník
pověřený ředitelem gymnázia mgr. Stanislavem Lidinským

Původní zpráva

Datum 15.11.2021 13:21:00
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení, rádi bychom Vám nabídli řešení od předního světového vendora, ovšem kombinace požadovaných parametrů nám zabraňují takovou nabídku podat. Žádáme Vás, v duchu rozšíření okruhu potenciálních účastníků, o následující rozvolnění technické specifikace.

1) U poptávaných notebooků požadujete rozhraní „alespoň 4xUSB, z toho: alespoň 3xUSB 3.2, alespoň 1xPort USB-C 3.2 s rozhraním, DisplayPort v alternativním režimu a s funkcí Power Delivery“.
A) Budete akceptovat řešení, které bude plnit veškeré další podmínky, ovšem bude disponovat touto kombinací portů namísto výše požadovaného: 1x USB 3.2 Gen 1 (Always On), 1x USB 2.0, 1x USB-C 3.2 Gen 1 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort 1.2)?
B) Pokud toto nebudete moci akceptovat, poté Vás zdvořile žádáme, abyste prokázali závažný a objektivní důvod, proč není ve Vašich možnostech výše uvedenou nerovnováhu na trhu (tj. nemožnost podání nabídky od předního světového vendora) odstranit jiným způsobem, tj. z jakého závažného a objektivního důvodu by pro Vás navrhovaná alternativa představovala nepřiměřené náklady či obtíže.

2) U poptávaných LCD monitorů požadujete rozhraní USB hubu „alespoň 4xUSB, z toho: alespoň 3xUSB 3.2, alespoň 1xPort USB-C 3.2 s rozhraním, DisplayPort v alternativním režimu a s funkcí Power Delivery, 1x RJ45“
Prosíme o bližší vysvětlení tohoto požadavku, neboť taková specifikace implikuje více možností. Pokud požadujete LCD s danou kombinací portů, zejm. 1x RJ45, požadujete LCD s implementovanou dokovací stanicí? Pojem USB hub lze totiž chápat i jinak, než jako docking station.