Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zhotovení virtuální reality průběhu útoku na zastupujícího říšského protektora R. Heydricha
Odesílatel Vlastislav Janík
Organizace odesílatele Oblastní muzeum Praha - východ, příspěvková organizace [IČO: 00067539]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 26.10.2021 16:57:20
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace ze dne 26.10.2021

Vážení účastníci,
zadavatel Vám tímto oznamuje následující vysvětlení zadávací dokumentace:
Dotaz č.1:
Žádáme o vyjasnění příloh k aktualizované verzi smlouvy.
U smlouvy jsou uvedeny tyto přílohy: Příloha č. 1: zadání VŘ, Příloha č. 2: oceněný výkaz výměr, Příloha č. 3: HMG.
U přílohy č. 1 předpokládáme, že je tímto míněna "výzva a zadávací dokumentace". Není nám však zcela jasné, co je míněno dalšími dvěma přílohami, či zda byly ke smlouvě přidány nedopatřením a prosíme tedy o upřesnění, jaké přílohy mají být ke smlouvě přiloženy.
Odpověď:
Přílohou č. 1 je míněna vyplněná příloha č. 4 Výzvy a zadávací dokumentace. Ve smlouvě o dílo bude pod tímto názvem. Příloha č. 2 bude týdenní harmonogram prací, který bude vypracován před podpisem smlouvy.

Dotaz č.2:
Žádáme o úpravu smlouvy. Vámi revidovaná smlouva odkazuje na Obchodní zákoník, avšak tento zákon byl zrušen k 01. 01. 2014 a je už delší dobu neplatný; prosíme tedy o úpravu smlouvy dle platných zákonů. Některá ustanovení smlouvy odkazují na stavební práce a nesouvisí tedy s předmětem plnění smlouvy. Prosíme tedy o úpravu smlouvy i v tomto směru. V čl. IX. odst. 3 se hovoří o "zakrytí díla" a "montážním deníku", v odst. 4 je také odkazováno na zakrytí/odkrytí díla a také na české technické normy a v odst. 5 je opět odkazováno na "zakrytí díla", "montážní deník" a "technické normy".
Tato ustanovení poukazují na souvislost se stavebními pracemi a nikoli předmětem plnění, ačkoli ve vysvětlení zadávací dokumentace ze dne 25.10. sdělujete, že zmínky o stavbě jsou ve smlouvě nedopatřením a vypouštějí se.

Odpověď:
Děkujeme za upozornění. Změněno a opravená smlouva je přílohou tohoto oznámení.

Vzhledem k charakteru tohoto vysvětlení zadávací dokumentace zadavatel prodlužuje lhůtu pro podání nabídek do 3.11.2021 10:00
S pozdravem


Přílohy
- Smlouva o dílo_navrh_revize_20211026 (1).docx (39.60 KB)