Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zajištění internetového připojení pro Krajský úřad Středočeského kraje
Odesílatel Petra Lázničková
Organizace odesílatele Středočeský kraj [IČO: 70891095]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 13.10.2021 12:26:20
Předmět VYSVĚTLENÍ K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI Č. 1 ZE DNE 13. 10. 2021

Znění žádosti o vysvětlení Výzvy k podání nabídek a zadávací dokumentaci č. 1 ze dne 13. 10. 2021:
Dotaz:
Dobrý den,
Prosím o doplňující informace k výběrovému řízení „Zajištění internetového připojení pro Krajský úřad Středočeského kraje“
V příloze č. 5 zadávací dokumentace – parametry služeb připojení KÚSK požadujete, že Dodavatel musí mít přístup do NIX s min. kapacitou 2 x 200Gbit.
Domníváme se, že tento požadavek je přehnaný a má za cíl omezit okruh případných dodavatelů na velmi úzkou skupinku případných dodavatelů ne-li na jednoho konkrétního dodavatele.
Současně NIX není jediným peeringovým uzlem v České republice. NIX v současné době odbavuje cca 50% českého internetu a dalších cca 50% odbavuje peeringový uzel provozovaný společností Peering.cz s.r.o.
A to nebereme v úvahu, že mnoho poskytovatelů vč. Naší společnosti má přímý propoj se společností Google LLC a vzájemný provoz nevyužívá žádný peeringový uzel.
Domníváme se, že požadavek na dodavatele by měl např. znít, tak, aby datový provoz dodavatele přes NIX měl dostatek volné kapacity pro datový provoz zadavatele.
Např. Naše společnost má propoj 2 x 10 Gbps do NIX a vytíženost je cca. 60%. Většina provozu je vedena přes uzel Peerign.cz s.r.o.
Domníváme se, že propoj 2 x 10 Gbps do NIX (s ohledem na skutečný provoz) je pro toto výběrové řízení dostatečný.
Žádáme zadavatele o upravení podmínek zadávací dokumentace tak, aby podmínky nebyli diskriminační vůči středním dodavatelům a umožnily účast ve výběrovém řízení širšímu okruhu dodavatelů.

Rád bych zmínil, že v roce 2018 se tento bod řešil u výběrové řízení na stejnou službu a dokumentace byla následně upravená ve prospěch umožnění přístupu více dodavatelů.
Cituji vaši původní odpověď: Zadavatel souhlasí se změnou bodu 1.2.3 následovně: Dodavatel musí mít přístup do NIX s min. kapacitou 2x10 Gbit.

Odpověď:
Zadavatel upravuje požadavek v příloze č. 5 zadávací dokumentace takto:
Účastník musí mít přístup do NIX s min. kapacitou 2x10 Gbit.
Ostatní ustanovení Výzvy k podání nabídek a zadávací dokumentaci zůstávají beze změny.

Lhůta pro podání nabídek
Lhůta pro podání nabídek zůstává do 25. 10. 2021, 10:00.

Mgr. Petra Lázničková, Krajský úřad Středočeského kraje
Zborovská 11, 150 21 Praha 5 Tel.: 257 280 382, E-mail: laznickova@kr-s.cz