Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Nákup notebooků
Odesílatel Petra Lázničková
Organizace odesílatele Středočeský kraj [IČO: 70891095]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 05.02.2021 14:33:03
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel identifikoval primární skupiny uživatelů, kteří často používají čtečky SD karet. Jsou to zejména pracovníci s úkoly na PR kraje, kteří pořizují v terénu fotodokumentaci, dále pracovníci IT, kteří řeší provozní činnosti, např. zálohy a obnovy dat na přenosných zařízeních. Další uživatelé používají čtečky SD karet příležitostně, a to včetně externích pracovníků. V reakci na informaci, která byla uvedena v předchozí odpovědi sdělujeme, že využití externích čteček není zejména pro pracovníky pracující mimo úřad a používající techniku v terénu efektivní a účelné.
Zadavatel trvá na svém požadavku na vybavení této kategorie notebooků s ohledem na potřeby uživatelů a na potřebu zadavatele udržet jednotné vybavení notebooků v této kategorii z důvodu jejich snadné zaměnitelnosti nebo náhrady.
Zadavatel dále neshledává důvod, pro který by tento požadavek omezoval okruh potenciálních dodavatelů, když interní čtečka na "SD karty" je standardním a běžným vybavením notebooků určených pro pracovní účely v nabídce různých výrobců.
Odpověď bude zveřejněna na profilu zadavatele.

Lhůta pro podání nabídek
Odpověď nemá vliv na lhůtu pro podání nabídek, která zůstává do 08.02.2021, 10:00 hodin.

Původní zpráva

Datum 04.02.2021 17:32:13
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení,

dovoluji si Vás opětovně vyzvat k zodpovězení dotazu, na který jste ve Vysvětlení ZD ze dne 03.02.2021 14:06 neodpověděli, a to: „[…] žádáme o sdělení konkrétních provozních důvodů, pro které by takové řešení bylo nemožné ve vztahu k dosažení účelu veřejné zakázky“.

1) Neuvedli jste žádný provozní důvod, přitom takový požadavek ovlivňuje okruh potenciálních dodavatelů, proto Vás opětovně žádáme o uvedení provozních důvodů, pro které je řešení bez integrované čtečky paměťových karet nebo s externí čtečkou paměťových karet nepřípustné ve vztahu k naplnění účelu veřejné zakázky.

2) Dovoluji si současně rozšířit původní otázku a žádám Vás o zodpovězení otázky, zda každý z uvažovaných 70 uživatelů poptávaných notebooků bude aktivně využívat paměťové karty SD. Pokud ano, žádáme o doložení skutečnosti, že tito uživatelé mají ve vlastnictví SD karty, neboť z veřejně dostupných zdrojů, tj. z historie Vašich nákupů toto není patrné.
Výše uvedené prosím pokládejte za žádost podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.