Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Technický dozor stavby a BOZP – Výstavba nové tělocvičny u Gymnázia Říčany
Odesílatel Ivana Nigutová
Organizace odesílatele Středočeský kraj [IČO: 70891095]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 23.10.2020 13:35:50
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č.1

Vážení,

zadavatel dne 21.10. obdržel níže uvedené dotazy, ke kterým uvádí následující odpovědi:

Dotaz č.1:
Dobrý den,
dovolujeme se dotázat, z jakého důvodu má nabízející na technický dozor stavby a koordinátora BOZP doložit doklad prokazující živnostenské oprávnění na projektovou činnost ve výstavbě? TDS není projektantem, ale technickým dozorem, který kontroluje soulad výstavby s projektovou dokumentací.

Odpověď:
Zadavatel vypouští požadavek na živnostenské oprávnění na projektovou činnost.

Dotaz č. 2:
Dále se dovolujeme dotázat, zda nabízející musí prokázat profesní způsobilost prostřednictvím předložením dokladů osvědčující odbornou způsobilost osob - autorizované osoby - pozemní stavby, technika prostředí staveb, specializace technická zařízení staveb a statika a dynamika staveb. Nebo zda stačí autorizace jednoho ze tří uvedených oborů? Pokud to mají být tři autorizované osoby, tak je to pro danou výstavbu naprosto nestandardní požadavek, který vůbec neodpovídá potřebám velikosti a důležitosti zakázky. A proč není vyžadována autorizovaná osoba v oblasti elektro?

Odpověď:
Zadavatel trvá na požadavku prokázání profesní způsobilosti prostřednictvím předložením dokladů osvědčující odbornou způsobilost všech autorizovaných osob - pozemní stavby, technika prostředí staveb, specializace technická zařízení staveb a statika a dynamika staveb. Vhledem k financování stavby z veřejných prostředků požaduje zadavatel mít zajištěn odborný tým. Stavba není nedůležitá zakázka i vzhledem k předpokládané hodnotě budoucí stavby ve výši 104,9 mil. Kč vč. DPH.

Dotaz č. 3
v zadávací dokumentaci v čl. 3.4 je uvedeno:
„V souladu s ustanovením § 79 odst. 2 Zákona požaduje zadavatel prokázání splnění tohoto kvalifikačního kritéria tím, že účastník předloží formou čestného prohlášení seznam významných služeb poskytnutých za posledních 5 let před zahájením zadávacího řízení včetně uvedení ceny za služby, doby jejich poskytnutí a identifikace objednatele (s uvedením kontaktu, na kterém lze reference ověřit).
Účastník splňuje kritéria technické kvalifikace, pokud v posledních 3 letech provedl alespoň 5 služeb spočívající v zajištění výkonu činnosti technického dozoru stavebníka a výkonu činnosti koordinátora BOZP při rekonstrukci nebo novostavbě objektu občanské vybavenosti v celkovém objemu stavebních nákladů této stavby minimálně 35.000.000,00 Kč bez DPH za každou z nich.“
Dotaz: lhůta uvedená v prvním odstavci (posledních 5 let) je v rozporu se lhůtou uvedenou ve druhém odstavci (poslední 3 léta). Která lhůta platí pro splnění kritéria technické kvalifikace.

Odpověď:
Zadavatel upřesňuje, že pro splnění kritéria technické kvalifikace platí lhůta posledních 3 let.