Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vybavení pokojů seniorů nábytkem
Odesílatel Alexandr Koráb
Organizace odesílatele Domov V Zahradách Zdice, poskytovatel sociálních služeb [IČO: 75009897]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 13.10.2020 10:22:10
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavateli jde o to, aby nabízené řešení postranic vykazovalo vynikající stabilitu při tlaku zevnitř lůžka a nehrozilo nebezpečí vylomení. Z tohoto důvodu vyžaduje provedení z oceli a masivního dřeva.
Zadavatel rovněž plánuje upevnění omyvatelných ochran postranic a vyžaduje aby nebylo nutné při manipulaci s postranicemi – jejich snížení do dolní polohy, tyto ochrany odejmout. Zároveň však nesmí postranice v dolní poloze s instalovanou ochranou tvořit vyvýšenou překážku nad rovinu matrace.
Pokud uchazeč splní uvedená kritéria, je možné aby nabídl jiný mechanismus postranic, než je zadavatelem požadováno v zadání.

Původní zpráva

Datum 09.10.2020 17:14:56
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení zadávací dokumentace k veřejné zakázce na dodávku elektricky polohovacích pečovatelských lůžek:
položka lůžka - 45 ks - požadujete zábrany sklopné/výkyvné: tady nejde dle medicínského účelu objasnit, v čem je daný systém sklopných či výkyvných postranic medicínsky lepší než teleskopicky zasunovací postranice a proč zadavatel trvá na daném systému, který znemožňuje ostatním zájemcům o danou zakázku podat nabídku. Je možné doložit námi oprávněné odůvodnění k tomuto systému postranic? Bude zadavatel akceptovat obdobné řešení pomocí teleskopických postranic?