Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zajištění péče o maloplošné zvláště chráněné území Vinařická hora
Odesílatel Kateřina Puršová
Organizace odesílatele Středočeský kraj [IČO: 70891095]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 17.06.2020 10:01:22
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Dobrý den,
v rámci zakázky Zajištění péče o maloplošné zvláště chráněné území Vinařická hora přišli následující dotazy:
1. V zadávací dokumentaci je nesoulad mezi popisem prací v roce 2021 a tabulkou s výkazem výměr. V tabulce chybí položka "Kosení travních porost 7 ha".
Odpověď: V příloze č. 2 – položkovém rozpočtu, v tabulce pro rok 2021, nedopatřením vypadl řádek pro položku „Kosení travních porostů 7 ha“. Správně má tento řádek být součástí položkového rozpočtu, který je účastník povinen vyplnit a položku započítat do celkové ceny. Za účelem odstranění chyby v zadávací dokumentaci poskytuje zadavatel opravenou verzi návrhu smlouvy.
2. V mapách zásahů nejsou zakreslené plochy k pasení.
Odpověď: V návrhu smlouvy je u popisu provádění pastvy uvedena následující informace: „Přesné vymezení pastviny bude provedeno při předání prací podle čl. 2.1; … Plocha pastviny se částečně překrývá s jinými zásahovými plochami,…“ V mapě tedy nejsou plochy pastvy uvedeny zcela záměrně, jejich vymezení bude přizpůsobeno aktuálnímu stavu porostů.
3. Je možno použít stávající ohradníky na lokalitě?
Odpověď: V popisu prací je dále tato informace: „Organizace pastvy bude zajištěna buď přenosným elektrickým ohradníkem, nebo na volno s pastevcem a psem.“ Z toho vyplývá, že pevný ohradník je z použití vyloučen. Jde o vybavení pastviny jiného subjektu, kde pastva v rámci této veřejné zakázky nebude prováděna. Kosení nedopasků se však těchto ploch týká (pastevec nemá na kosení kapacity).

Protože byla upřesněna smlouva o dílo, zadavatel prodlužuje lhůtu pro podání na 29.5.2020 do 10:00 na podatelnu Středočeského kraje.

S pozdravem

K. Puršová


Přílohy
- Vinaricka_hora_management_2020_2022_navrh_SOD.docx (3.76 MB)