Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení RÁMCOVÁ DOHODA NA DODÁVKY STOLNÍCH POČÍTAČŮ NA 2 ROKY
Odesílatel Petra Lázničková
Organizace odesílatele Středočeský kraj [IČO: 70891095]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 28.05.2020 09:22:42
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Dotaz:
Dobrý den,
Žádáme zadavatele o vysvětlení ZD k výše uvedené zakázce.
Zadavatel požaduje, mimo jiné, PC s výkonem procesoru, který je definován takto:
Výkon: min. 8600 bodů overall score v benchmarku Passmark (www.cpubenchmark.net) a min. 2290 bodů v single thread rating (referenční procesor Intel Core i3), s integrovanou grafikou výkonového ekvivalentu s 3x digitálními výstupy a podporou práce na 3 nezávislých monitorech, (referenční GPU Integrated Intel® UHD Graphics 630).

Protože je uchazeči známo, že jde o opakovanou zakázku, tak se domníváme, že požadované hodnoty score vycházejí z benchmarku Passmark (www.cpubenchmark.net), a to konkrétně starší verze PerformanceTest V9, který byl platný v době vypsání původní zakázky.
Naši domněnku potvrzuje skutečnost, že stejné hodnoty uváděl zadavatel již v původní ZD a jako referenční procesor uváděl Intel Core i3-9100.
V současnosti se užívá novější test PerformanceTest V10, kde procesory dosahují hodnot výrazně nižších. Konkrétně zadavatelem původně uváděný referenční CPU Intel Core i3-9100 dosahuje nyní 6756 bodů overall score a 2553 bodů v single thread rating v PerformanceTest V10. Současně ale dosahuje hodnot 8874 bodů overall score a 2371 bodů v single thread rating v PerformanceTest V9. Hodnoty pro oba testy lze stále jednoduše ověřit na (www.cpubenchmark.net).
Uchazeči jsou zajisté schopni nabídnout počítače s procesory, které dosáhnou požadovaných výkonů v testu verze 10, (např. Intel Core i5-8500), ovšem za cenu, která neodpovídá maximální hodnotě zakázky a je možné, že by taková technika mohla výrazně převyšovat skutečné potřeby zadavatele na výkon pořizovaných PC.
Dotaz: Žádáme zadavatele, aby uvedl na pravou míru, podle jaké verze testu má CPU dosahovat požadovaných hodnot.
Bude zadavatel akceptovat nabídku počítačů s procesory, které dosahují požadovaného výkonu podle benchmarku Passmark (www.cpubenchmark.net) starší verze PerformanceTest V9 (např. Intel Core i3-9100)?

Odpověď:
Zadavatel akceptuje nabídku počítačů s procesory, které dosahují požadovaného výkonu podle benchmarku Passmark (www.cpubenchmark.net) starší verze PerformanceTest V9.

Odpověď bude zveřejněna na profilu zadavatele.

Lhůta pro podání nabídek: Lhůta pro podání nabídek se prodlužuje do 05.06.2020, 10:00 hodin.

…………………………………………………..
Mgr. Petra Lázničková
Krajský úřad Středočeského kraje