Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení RÁMCOVÁ DOHODA NA ODBORNÉ SLUŽBY V OBLASTI ICT
Odesílatel Petra Lázničková
Organizace odesílatele Středočeský kraj [IČO: 70891095]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.03.2020 14:39:00
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Znění žádosti o vysvětlení Výzvy k podání nabídek a zadávací dokumentaci č. 5 ze dne 18. 03. 2020:
Dotaz:
Vážení,

zadavatel v technické specifikaci u položky "Konstrukční provedení jednotky" mimo jiné požaduje maximální rozměry skříně 290x95x300mm. Tento požadavek odkazuje na konkrétní výrobky konkrétních výrobců a je tedy diskriminační. Dle řádného interního průzkumu trhu se lze s jistotou domnívat, že se jedná o produkty společností DELL a HP. Žádáme zadavatele, aby tento požadavek na rozměry provedení upravil a umožnil tím účast i ostatním světovým výrobcům výpočetní techniky. Zadavatel by měl postupovat ve smyslu principů dle § 6 ZZVZ , který stanovuje obecnou povinnost dodržovat při zadávání veřejných zakázek zásadu transparentnosti, přiměřenosti a ve vztahu k dodavatelům zásadu rovného zacházení a zákazu diskriminace, tj. aby nastavil technické parametry tak, aby umožnil řádnou hospodářskou soutěž pro všechny potenciální účastníky.

Bude zadavatel akceptovat takové řešení, které bude disponovat maximálními rozměry 300x100x370 mm v zadavatelem specifikovaném provedení SFF?

Odpověď:
Zadavatel nebude v rámci zakázky „RÁMCOVÁ DOHODA NA DODÁVKY STOLNÍCH POČÍTAČŮ 2020" měnit technickou specifikaci a akceptovat návrhy dodavatelů na změnu technické specifikace. Zadavatel si je vědom, že je povinen postupovat vždy tak, aby jeho jednáním nedošlo k diskriminaci žádného z dodavatelů. Tato zásada ovšem nevylučuje oprávnění zadavatele stanovit přesné podmínky účasti v řízení.

Odpověď bude zveřejněna na profilu zadavatele.

Lhůta pro podání nabídek
Odpověď nemá vliv na lhůtu pro podání nabídek, která zůstává do 25.03.2020, 10:00 hodin