Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava střechy školy na budově grafických dílen SŠD
Odesílatel Hedvika Poláčková
Organizace odesílatele Střední škola designu Lysá nad Labem, příspěvková organizace [IČO: 00663565]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 15.01.2020 13:24:41
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Vážení uchazeči,

zadavatel Vám tímto oznamuje následující vysvětlení/doplnění/změnu v zadávací dokumentaci:

1) Položky s nulovou hodnotou množství – č. položky 190, 192, 199……………jakým způsobem mají být tyto položky naceněny, aby nedošlo k vyřazení uchazeče.

Uvedené položky jsou skutečně nulové. Zdůvodnění tohoto stavu je popsáno v revizi 01 PD.
Předmětné nulové položky se týkají "repase" stávajícího žebříku. Tento se ovšem podle revize 01 repasovat nebude, ale bude se dodávat žebřík nový. Nový žebřík by měl být oceněn položkou 183.
Ocenění položek 190,192 a 199 není nutné a s ohledem na nulové množství se jejich případné ocenění ani do výsledné ceny díla nikterak nepromítne.


2) Výkaz výměr by měl být od zadavatele uzamčen a úprava by měla být možná pouze u kolonek jednotkových cen. V takto odemčeném výkazu výměr by mohlo lehce dojít k pozměnění položek a k ovlivnění výběrového řízení.

Uzamčení výkazu není povinné, zadavatel považuje uveřejněný výkaz výměr za dostatečný. Při hodnocení Veřejné zakázky malého rozsahu provede zadavatel kontrolu.


3) Mezi položkami č.24 a č.25 je nepochopitelná mezera na cca 10 řádků, což je nezvyklé a nestandartní, že na sebe jednotlivé řádky nenavazují.

Otázku mezery mezi položkami č. 24 a č. 25 považuje zadavatel za nerelevantní.


Dále zadavatel upozorňuje na požadované ocenění tepelné izolace z minerálních vláken na střeše objektu šicích dílen, kde popis u položky 129 nemusí vyznívat úplně jednoznačně. Na řádku 129 je při ocenění nutné uvažovat cenu materiálu s objemovou hmotností min 175kg/m3 (referenční výrobek ISOVER S.)

Vzhledem k charakteru tohoto oznámení zadavatel posouvá lhůtu pro podání nabídek do 27.1.2020 do 10:00 hodin.