Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávky stravenek
Odesílatel Ivana Poláková
Organizace odesílatele Vyšší Hrádek, poskytovatel sociálních služeb [IČO: 71229051]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.11.2019 13:31:16
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 5

Dobrý den,

zadavatel informuje dodavatele, že obdržel níže uvedený dotaz, který však byl doručen opožděně po uplynutí lhůty pro podání žádosti o vysvětlení zadávací dokumentace a zadavatel tak nemá povinnost na tento dotaz odpovídat. Zadavatel se však i přes to rozhodl dotaz zodpovědět.
Znění dotazu:

1)Ve smlouvě je požadavek na daňový doklad, ovšem naše nabídka nepodléhá platbě DPH, tudíž tento požadavek nelze splnit.

2)Cena je konečná (obsahující veškeré poplatky, daně atd.). Pokud by se ovšem změnila legislativa nebo jiné okolnosti, tak se může cena změnit. Mohu požádat o zakotvení tento změn do smlouvy? Děkuji.

Zadavatel k dotazu č. 1 uvádí, že je povinen daňový doklad požadovat ze zákona, tento požadavek se však týká pouze položek, na které se daň vztahuje, v případě této VZ se jedná o dopravu. Pokud stravenky nepodléhají platbě DPH, tento požadavek ve smlouvě se na ně aplikovat nebude.

K dotazu č. 2 zadavatel uvádí, že v případě, kdy by došlo k legislativním změnám, bude se jednat o změnu okolností, která se řeší pomocí dodatků smlouvy, uzavíraných až na základě vzniklých změn. Změna ceny v těchto případech je zakotvena přímo k zákoně a není tedy nutné ji zapracovávat do smlouvy. Zadavatel tedy nebude stávající smlouvu měnit.