Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení SPŠ Vlašim - Velíšská 116 - výměna oken a dveří
Odesílatel Bohumil Bareš
Organizace odesílatele Střední průmyslová škola, Vlašim, Komenského 41 [IČO: 61664553]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.10.2019 16:33:33
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den pane Řehoř,
k
bodu 1 Dokud nepodepíšu smlouvu mohu zrušit výběrové řízení i bez vysvětlení
bodu 2 Není dostačující, okna byla vyměněna v rámci stavebních úprav šaten a stavba nebyla doposud dokončena a předána.
bodu 3 Ocenit co je v položkovém rozpočtu, případné vícepráce se budou řešit při provádění stavby.
bodu 4 Ocenit co je v položkovém rozpočtu.
bodu 5 Ocenit co je v položkovém rozpočtu.
bodu 6 Ocenit co je v položkovém rozpočtu.
bodu 7 Ocenit co je v položkovém rozpočtu.
bodu 8 Ocenit co je v položkovém rozpočtu.
bodu 9 Ocenit co je v položkovém rozpočtu.
bodu 10 toto bylo přejato z nabídky výplně otvorů na rekonstrukci šaten a až později se rozhodlo, že se dveře vymění současně s okny
V zadávací dokumentaci v bodu 3 je jasně napsáno toto:
Pokud zadávací dokumentace, projektová dokumentace či výkaz výměr obsahují informace o určitých obchodních názvech nebo odkazy na obchodní firmy nebo označení původu apod., není nutné toto v nabídce dodržet, účastník to při zpracování nabídky bude chápat pouze jako vymezení standardu kvality.
bodu 11 držím se zákonů a vyhlášek

S pozdravem
Bohumil Bareš
ředitel školy

Ps. Přípravu a potažmo dozor měl na starost pan Černý telefon 602217466

Původní zpráva

Datum 23.10.2019 16:06:00
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
Vzhledem k okolnostem, že v opakované výzvě k podání nabídek na veřejnou zakázku
„SPŠ Velíšská 116 -výměna oken a dveří“ zadavatel stanovil specifikaci podmínky účasti ve výběrovém řízení, prohlídkou stavby a dále již tuto nespecifikoval, provedli jsme dnes vlastní individuální prohlídku objektu, při které jsme zjistili následující rozpory a prosíme o jejich objasnění před opakovaným podáním naši nabídky:
1)
VZ byla dne 20.10. zrušena s odůvodněním „Z důvodů rozporu v zadávacím řízení a dle bodu 9c, jsme se rozhodli k zrušení Veřejné zakázky SPŠ Velíšská 116 - výměna oken a dveří, bylo poukázáno na rozdíly mezi dokumenty - slepý rozpočet a dodatečně přiložených příloh Velíšská okna a Velíšská dveře , a proto na žádost vítězné firmy ruším výběrové řízení, avšak opakované řízení obsahuje totožný výkaz výměr a PD, bez jakýchkoli změn. V čem tedy spočívá důvod zrušení prvního kola výběrového řízení ( po aktu otevírání obálek ) a jeho následné opakování bez jakýchkoli změn?
2)
V zadní části traktu budovy 1.NP jsou již okna v pozici s označením č.3 PD půdorysu vyměněna bez použití např. SW pásek a bez venkovních zednických prací, dokonce s přetékající PU pěnou vně rámu. Je toto řešení tedy dostačující i pro stávající výběrové řízení?
3)
Hlavní vchodové dveře add pozice č.10 1.NP se zřejmě ve výpisu prvků skládá z položek 2) + 3) add VELÍŠSKÁ dveře.doc, ale tato pozice je v současné době součástí „luxferové“ stěny, kde jsme v položkovém rozpočtu nenalezli ani její demontáž, ani ekologickou likvidaci apod. Jak má toto uchazeč ocenit?
4)
Jak postupovat při ocenění pozice okna č.2, 1.NP nacházející se vedle pozice č.10 1.NP, která má z venkovní strany jak mříž, tak přístřešek a v položkovém rozpočtu toto není zohledněno?
5)
Jak postupovat v případu chybných kódů položek ve výkazu výměr, kde jsou např. uveden práce se stavebním kódem 968082017 Vybourání plastových rámů oken včetně křídel plochy přes 2 do 4 m2, ale na objektu se nachází okna dřevěná?
6)
Jak postupovat při položkách, které položkový rozpočet neobsahuje, jde např. o demontáž a stávajících vnitřních parapetů z dlažby + venkovních keramických parapetů + jejich ekologická likvidace?
7)
Jak postupovat a ocenit případ datových rozvodů, např. v 1NP, které jsou na rámu výplní?
8)
Žádáme o bližší specifikaci položky č. 32 položkového rozpočtu add txt popis „Oprava ostatních stávajících dveří (repase) - odhad rozsahu“, když interiérové dveře jsou jak v odlišném technickém stavu, materiálového i barevného provedení?
9)
Kam máme v položkovém rozpočtu ocenit Al vchodové dveře add PD, soubor „VELÍŠSKÁ dveře.doc“, když v položkovém rozpočtu jsou uvedeny dveře pouze jako plastové
10)
Z jakého důvodu zadavatel přesně specifikoval jeden konkrétní druh výrobku add „VELÍŠSKÁ dveře.doc“ Heroal W72 (exclusiv 72 hl) a „VELÍŠSKÁ okna.doc“ s konkrétním profilem TROCAL CLASSIC CL 77.8k pro plastová okna bez možnosti použít jiný adekvátní profil v zadávací dokumentaci, kde se v tomto případu jedná o přímé porušení hospodářské soutěže a porušení § 6 zákona č. 134/2016 Sb. v oblasti zákazu diskriminace a rovného zacházení?

11)
Dle včera uveřejněných zadávacích podmínek s podmínkou osobní prohlídky jsme takto učinili, několikrát jsme se snažili zadavatele kontaktovat telefonicky jak na pevné lince tel. č. 317768217, tak na tel.č.605449489 add kontaktní osoba ve věcech veřejné zakázky, ovšem neúspěšně, přičemž dnešní den je zároveň poslední pro vznesení žádosti o dodatečné informace ( pouhý jeden den po opakovaném vypsání VZ !!!). Z důvodů add bodč.1) dnešní žádosti, dále nezodpovězeného našeho dotazu add bod č.8) z prvního zrušeného kola výběrového řízení žádáme zadavatele o dodržování § 6 zákona č. 134/2016 Sb. a jeho následného postupu a vystupování jakožto i povinnosti péče řádného hospodáře a o řádné zodpovězení všech našich dotazů add výše uvedeno.