Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Výměna oken na domově mládeže II
Odesílatel Hedvika Poláčková
Organizace odesílatele Střední škola designu Lysá nad Labem, příspěvková organizace [IČO: 00663565]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 15.05.2019 14:13:51
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

ménem zadavatele Vám sdělujeme informaci k zadávacím podmínkám vztahující se k veřejné zakázce:

Dotaz 1 - Barva dveří:
V položkovém rozpočtu je výpis dveří, kde není v žádné pozici uvedena barva. Budou tedy všechny dveře bílé jako standartní odstín ?

Odpověď zadavatele: Ano, všechny dveře i okna budou v bílé barvě. U dveří je v položkovém rozpočtu uvedena barva výpně, která odpovídá barvě dveří. Výjimku tvoří poze položka č. 29, kde je požadována jiná exteriérová barva, viz. položkový rozpočet.

Dotaz č. 2 - Lešení a zábor prostranství

V položkovém rozpočtu u oken pozice č. 17 a č.18 je uvedena potřeba instalace lešení. Bohužel nikde není uvedeno o kolik metrů čtverečních lešení se jedná. Stejně tak je uvedena položka záboru prostranství. Není zde specifikováno ve kterých místech bude potřeba zábor pozemku použít, zda vůbec bude třeba.

Odpověď zadavatele: Při instalaci je uvažováno o šířce nezbytné pro demontáž a instalaci oken, jejichž celková šířka je uvedena v rozpočtu, a to u položek 17 a 18. Celkový zábor veřejného prostranství závisí na rozměrech použitého lešení a bude řešen pouze u položky č. 17. U položky č. 18 bude lešení na přilehlé střeše, kde o veřejném záboru prostranství není uvažováno.

Dotaz 3 - venkovní parapety:

V položkovém rozpočtu jsou uvedeny venkovní parapety. Pokud dobře chápeme zadání, dodávají se venkovní parapety pouze u oken v oddílu "okna škola, dílny". Můžeme použít hliníkový ohýbaný parapet v bílé barvě? Jaká je uvažována hloubka těchto parapetů?

Odpověď zadavatele:
Ano, venkovní parapety jsou pouze na listu „okna škola, dílny“. Venkovní parapet je vždy ve shodné barvě s venkovní barvou okna.
Hloubka parapetů je závislá na šířce profilu dodaného okna, proto je nutná prohlídka místa plnění. Prohlídka místa plnění je možná kdykoli po předchozí domluvě s kontaktní osobou uvedenou v zadávací dokumentaci.


Vzhledem k charakteru této informace nebude zadavatel prodlužovat lhůtu pro podání nabídek.

Lhůta zůstává neměnná a to do 22.5.2019 do 10:00 doh.