Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vybavení IT - Modernizace a rozšíření prostor SPC Kladno – Vrapice
Odesílatel Ivana Sedláková
Organizace odesílatele Střední odborné učiliště a Praktická škola Kladno - Vrapice, příspěvková organizace [IČO: 00507601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 21.10.2021 13:56:23
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
děkujeme za upozornění, toto výběrové řízení bude zrušeno. Zadávací dokumentaci upravíme a vyhlásíme nové výběrové řízení.
S pozdravem
Mgr. Ivana Sedláková

Původní zpráva

Datum 18.10.2021 13:23:33
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení,

požadujete 2 kusy interaktivních tabulí pro 2 učebny. Zároveň k tomuto HW požadujete dodat i SW SMART Notebook, neboť tento jako jediný používá příponu “notebook” a dokáže v tomto formátu editovat i ukládat. Tento SW v požadované kvalitě nelze dodat k jiné interaktivní tabuli, než opět od výrobce SMART Technologies.

Rádi bychom Vám touto cestou sdělili že na trhu je velké množství obdobných SW produktů, které zajišťují obdobné funkcionality, jako Vámi poptávaný SW SMART Notebook, a které oproti Vaší preferenci nejsou zatížené každoročním dokupováním nákladných licencí.

Žádáme Vás tedy, abyste v duchu otevřené hospodářské soutěže a hospodárnosti vynakládání veřejných prostředků rozvolnili striktní, netržní požadavek na konkrétní SW pro interaktivní tabule, tj. abyste definovali, co má daný SW umět / jaké uživatelské potřeby má plnit, nikoliv jaký výhradní formát souborů má podporovat.

Pokud tuto žádost nebudete akceptovat, poté Vás zdvořile žádáme, abyste podrobně, objektivně, tj. přezkoumatelně popsali, z jakého důvodu nejste s to zabránit popsané nerovnováze na trhu HW a SW interaktivních tabulí, tedy z jakého přezkoumatelného důvodu zvýhodňujete konkrétního výrobce na úkor jiných.