Veřejná zakázka: Proces přípravy videodetekce, kalibrace a ověření vysokorychlostního vážního systému typu CrossWIM v Kolíně – Sendražicích ul. Ovčárecká

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zrušeno (v archivu)
Zakázka/soutěž byla zrušena.
DBID: 5651
Systémové číslo: P19V00001727
Evidenční číslo zadavatele: VZ-686/19
Datum zahájení: 15.10.2019
Nabídku podat do: 25.10.2019 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Proces přípravy videodetekce, kalibrace a ověření vysokorychlostního vážního systému typu CrossWIM v Kolíně – Sendražicích ul. Ovčárecká
  • Druh veřejné zakázky: Služby

Stručný popis předmětu:
Předmětem výše uvedené veřejné zakázky je proces kalibrace videodetekce, kalibrace a ověření vysokorychlostního vážního systému typu CrossWIM v Kolíně – Sendražicích ul. Ovčárecká, parc.číslo 701/8, 687/63, výr.čísla 190/2017 dle Opatření obecné povahy ČMI Brno číslo: O111-OOP-C010-15 účinného od 21.10.2016 za účelem získání potvrzení o ověření stanoveného měřidla pro vysokorychlostní vážení vozidel.

Údržba HW – musí provést osoby proškolené a certifikované výrobcem a dodavatelem zařízení
Kontrola a proměření indukčních smyček
Kontrola a proměření vážních senzorů
Kontrola vybavení a komponent rozvaděče
Kontrola, prověření a údržba kamerového systému a jeho jednotlivých komponent
Kontrola a videodetekční komponent

Údržba SW – musí provést osoby proškolené a certifikované výrobcem zařízení
Aktualizace FW
Údržba a vyčištění databáze
Údržba a vyčištění datového úložiště
Údržba videodetekce, úložiště, videodetekčních smyček, nastavení

Provedení kalibrace – cílem kalibrace je zjištění nových kalibračních konstant a jejich nastavení do zařízení CrossWIM z důvodu adjustace senzorů, potvrzení jejich správné funkce a odhalení potenciálních nesrovnalostí v nastavení zařízení a všech jeho komponent – měřících senzorů, indukčních smyček i stabilitu analogové části převodníků WIM desky.
Praktický průběh kalibrace znamená co nejpřesnější opakované zvážení naloženého referenčního vozidla na certifikovaných mostových i přenosných vahách v několika směrech. Získané hodnoty jsou zadány do kalibračního módu v administrátorské části systému. Dle možností referenční vozidlo projíždí rychlostí běžnou v místě instalace přes senzory a získané hodnoty z jednotlivých průjezdů jsou zpracovány a použity pro výpočet nových kalibračních konstant. Po vložení nových konstant do systému jsou provedena ověřovací jízdy za účelem potvrzení správnosti kalibrační procedury a nastavení odpovídajících kalibračních konstant.
Kalibraci musí provést osoba zaškolená a pověřená výrobcem zařízení.

Certifikace zařízení – je proces spadající do kompetence ČMI a je daná podmínkami OOP. Pokud je správnost kalibrační procedury schválena ČMI, přistoupí se k certifikovanému ověření vážního zařízení. Jsou dané typy vozů, které reprezentují dané kategorie vozy. Tyto vozy v řádném technickém stavu s platným technickým průkazem je potřeba zajistit a provést jejich přesné převážení na certifikovaných vahách. Tyto vozy musí absolvovat minimálně 10 validních průjezdů, každé v několika daných rychlostech. Pověření pracovníci ČMI jsou přítomni převážení vozu a dohlíží na správnost provedení celé procedury. Ihned po končení jízd jsou získaná data předávána ČMI, kde jsou zpracována a vyhodnocena a pokud jsou v daných povolných tolerančních limitech, může být dané zařízení označeno jako certifikované. Vystavený certifikát je platný do konce roku následujícího po roce provedení certifikační zkoušky. Po dobu platnosti certifikátu je zařízení chráněno před jakýmkoliv zásahem.

Veškeré údržbové, servisní, administrační a kalibrační činnosti musí provádět osoba nebo osoby proškolené a certifikované dodavatelem zařízení.

Ověřovací a certifikační procedura je plně v kompetenci Českého metrologického institutu (ČMI).

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: VZMR s uveřejněním výzvy
  • Režim veřejné zakázky: VZ malého rozsahu
  • Předpokládaná hodnota: 264 500 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje, příspěvková organizace
  • IČO: 00066001
  • Poštovní adresa:
    Zborovská 81/11
    15000 Praha
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 629632

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.kr-stredocesky.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Seznam účastníků