Veřejná zakázka: Zajištění péče o maloplošné zvláště chráněné území Veltrubský luh

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zrušeno (v archivu)
Zakázka/soutěž byla zrušena.
DBID: 4457
Systémové číslo: P19V00000534
Datum zahájení: 16.04.2019
Nabídku podat do: 30.04.2019 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Zajištění péče o maloplošné zvláště chráněné území Veltrubský luh
  • Druh veřejné zakázky: Služby

Stručný popis předmětu:
Předmětem této veřejné zakázky jsou zásahy ve zvláště chráněném území přírodní památce Veltrubský luh (dále jen ZCHÚ), konkrétně:
A. V roce 2019 bude v rámci vymezené managementové plochy A provedeno odstranění či zásah na veškerých dřevinách druhu trnovník akát. Ostatní dřeviny rostoucí na ploše zůstanou zachovány. Zásahová plocha A má rozlohu rozloze 0,5 ha.
o U stromů s obvodem kmenem ve výšce 130 cm nad zemí 80 cm a větším budou provedeno částečné okroužkování kmenů: odstranění kůry, lýka a vrchní části dřeva do hloubky cca 2 cm v neuzavřeném pásu po obvodu kmene, který bude široký alespoň 10 cm, přičemž na jednom místě zůstane borka a vodivá pletiva neporušena. Termín provedení částečného okroužkování je 15. 5. – 30. 6. 2019
o Mladší náletové dřeviny (s obvodem kmenem ve výšce 130 cm nad zemí do 80 cm) budou vyřezány a všechny řezné plochy na pařezech/pařízcích budou ihned zatřeny roztokem o vysoké koncentraci totálního herbicidu. Zásah není možné realizovat za deště kvůli smývání herbicidu. S herbicidní látkou bude zacházeno tak, aby nedošlo k únikům do okolního prostředí (zejména ke kontaminaci vod). Vyřezání dřevin bude provedeno v termínu od 1.8.-15. 9. 2019.
B. V letech 2020 a 2021 budou na ploše A realizovány tyto zásahy na všech jedincích trnovníku akátu.
o Výmladky trnovníku akátu budou v termínu od 1.8. do 15.9. vyřezány a veškeré čerstvé pařezy a řezné plochy budou ihned zatřeny roztokem o vysoké koncentraci totálního herbicidu. Akát není možné odstraňovat za deště kvůli smývání herbicidu. S herbicidní látkou bude zacházeno tak, aby nedošlo k únikům do okolního prostředí (zejména ke kontaminaci vod).
o V termínu 15. 5. – 30. 6. 2019 bude zkontrolován stav okroužkovaných stromů, v případě zarůstání kroužku bude kroužkování obnoveno.
C. V letech 2019, 2020 a 2021 bude v rámci vymezené managementové plochy B, na které byl trnovník cíleně akát odstraňován v předchozím období, bude provedena v termínu od 1.8.-15. 9. 2019 kontrola a likvidace případného zmlazení trnovníku akátu. Celková rozloha zásahové plochy B činí 5 ha, silnější výskyt zmlazení trnovníku akátu trnovník je předpokládán v části pod elektrickým vedením sousedící se zásahovou plochou A, na zbývající části plochy B je očekáván jen jeho ojedinělý výskyt.
o Výmladky trávníku budou vyřezány, budou vyřezány a všechny řezné plochy na pařezech/pařízcích budou ihned zatřeny roztokem o vysoké koncentraci totálního herbicidu. Zásah není možné realizovat za deště kvůli smývání herbicidu. S herbicidní látkou bude zacházeno tak, aby nedošlo k únikům do okolního prostředí (zejména ke kontaminaci vod).
o Mladé semenáčky budou vytrhány i s kořeny.
D. Veškerá biomasa po zásahu bude bez zbytečného odkladu každoročně odstraněna mimo ZCHÚ a jeho ochranné pásmo, při manipulaci s plodícími jedinci trnovníku akátu je třeba dbát na to, aby nedošlo k jejich vysemenění.
E. Veškeré práce v daném roce trvání smlouvy budou dokončeny nejpozději do 15. 10

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: VZMR s uveřejněním výzvy
  • Režim veřejné zakázky: VZ malého rozsahu
  • Předpokládaná hodnota: 62 810 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Středočeský kraj
  • IČO: 70891095
  • Poštovní adresa:
    Zborovská 81/11
    150 21 Praha 5
  • Název odboru: Odbor životního prostředí a zemědělství
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 523891

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
Zborovská 81/11
150 21 Praha 5

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Seznam účastníků